Sote-ul de legume este o mancare sanatoasa si delicioasa de post. Se prepara rapid si foarte usor, iar familia ta va fi incantata de aroma savuroasa a legumelor.
Timp de preparare
20 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 ardei rosu
1 ceapa mare
2 morcovi
200 g ciuperci taiate bucatele
1 dovlecel mic
500 g cartofi
300 ml ulei masline
cateva buchetele de broccoli
sare
piper
Mod de preparare
Spala bine legumele si taie-le bucati mari. Desfa broccoli in buchetele mici si pune-l la fiert cu putina sare, pana sa inmoaie putin. Scoate broccoli si pune la fiert in locul lui morcovul taiat rondele si lasa-l sa fiarba pe jumatate.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si prajeste dovlecelul taiat bucatele. Apoi scoate dovlecelul si, in acelasi ulei, prajeste ardeiul taiat felii subtiri impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete pana cand se patrund.
Cand sunt aproate gata, adauga ceapa tocata, buchetelele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajite. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si orneaza cu frunze de patrunjel.