Pastele sunt recomandate intr-o dieta echilibrata, datorita carbohidratilor necesari in alimentatie. Pentru reteta pe care noi ti-o propunem numarul caloriilor nu reprezinta o problema.
Foto: myrecipes.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Simpla
Ingrediente
400 g paste
1 lingura ulei masline
100 g seminte pin
1 catel usturoi
1 legatura busuioc proaspat
100 g parmezan ras
sare
Mod de preparare
Pune pastele la fiert, intr-o oala cu apa clocotita si sare, potrivit timpului indicat pe pachet.
Intre timp, curata usturoiul, spala busuiocul, apoi intr-un mojar adauga aceste ingrediente alaturi de semintele de pin. Striveste bine amestecul, pana ce se transforma intr-o pasta, adauga uleiul in fir subtire, ca la o maioneza, iar la final adauga si o lingura de parmezan ras.
Pune un cubulet de unt intr-o tigaie, adauga sosul pesto si pastele fierte si scurse de apa. Lasa pastele pe aragaz, la foc mic, circa 3 minute.
Imparte pastele in patru farfurii si serveste-le cu restul de parmezan ramas.