Reteta Stroganoff cu carne de vita este una dintre cele mai apreciate si gustoase retete culinare cu origine ruseasca. Vezi mai jos cum prepari pas cu pas preparatul culinar vita Stroganoff!
Ingrediente:
-
500 g muschi de vitel
-
1 lingura de faina
-
1 lingura de sos Worcestershire
-
60 ml coniac
-
300 ml supa de vita sau de pasare
-
1 ceapa mare, tocata fin
-
1 catel de usturoi, zdrobit
-
200 g ciuperci proaspete sau rehidratate
-
70 g unt
-
1 lingura ulei de masline
-
250 g smantana (min. 25% grasime)
-
1 lingura de mustar
-
1 lingura rasa de pasta de rosii
-
1 lingurita paprika dulce
-
Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
-
Pregatirea carnii:
-
Taie muschiul de vitel in fasii subtiri, de aproximativ 1 cm latime.
-
Asezoneaza cu sare, piper si presara faina peste carne, amestecand bine.
-
-
Sotarea carnii:
-
intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si jumatate din cantitatea de unt.
-
Prajeste bucatile de carne la foc mare timp de 2-3 minute, pana se rumenesc usor.
-
Scoate carnea pe o farfurie si pastreaz-o deoparte.
-
-
Prepararea sosului:
-
in aceeasi tigaie, adauga restul de unt si caleste ceapa tocata fin pana devine translucida.
-
Adauga usturoiul zdrobit si ciupercile feliate, gateste 3-4 minute pana se inmoaie.
-
Incorporeaza pasta de rosii si paprika dulce, amestecand bine.
-
-
Deglazarea si reducerea:
-
Toarna coniacul in tigaie si lasa-l sa fiarba 1-2 minute, amestecand pentru a desprinde aromele de pe fundul tigaii.
-
Adauga supa de vita si sosul Worcestershire, amesteca si lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute, pana cand lichidul se reduce putin.
-
-
Finalizarea preparatului:
-
incorporeaza mustarul si smantana, amestecand bine.
-
Pune carnea inapoi in tigaie si mai gateste 2-3 minute, fara sa fierbi sosul excesiv (pentru a pastra carnea frageda).
-
Gustati si ajustati asezonarea cu sare si piper.
-
-
Servire:
-
Serveste Stroganoff-ul fierbinte, alaturi de paste, piure de cartofi sau orez.
-
Poti presara patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime.
-
Pofta buna!
Sursa: www.lauralaurentiu.ro
Sursa foto: freepik