Stufatul de vitel este un preparat care seamana cu traditionalul stufat de miel.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
600 g carne slaba de vitel
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi usturoi verde
1 ceapa uscata
100 g bulion de rosii
200 ml ulei
sare
1 praf zahar
1 praf boia ardei
1 pahar mic vin alb sau otet
piper
1 lingura faina
Mod de preparare
Curata carnea de pielite, apoi spal-o bine. Taie carnea in bucati potrivite, pe care trebuie sa le inabusi in uleiul incins.
In uleiul ramas dupa ce scoti carnea, vei adauga ceapa taiata marunt si o lingura de faina. Stinge totul cu bulionul indoit cu apa. Adauga si boiaua de ardei.
Ceapa si usturoiul verde le cureti si le tai betisoare de 5-6 cm, apoi le calesti cu restul de grasime si le stingi cu vinul. Pune in cratita cu ceapa, carnea si ceapa prajita, adauga sare, piper, zahar si fierbe mancarea inca 20 de minute.
Serveste stufatul cu garnitura preferata.
Tipul bucatariei
Romaneasca