Tagliatelle cu sunca si ciuperci

| | Actualizat: 2012-08-06 11:55:06

Tagliatelle sunt acei taitei italienesti, foarte lati. De regula, tagliatellele se pregatesc cu sosuri albe, cremoase.

Foto: afoodyear.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 cepe potrivite

100g sunca

200 g ciuperci

200 ml smantana

1 lingura faina

2 catei de usturoi

300 g tagliatelle

sare

piper

1 lingura ulei

Mod de preparare

Curata ceapa, apoi toac-o marunt si pune-o la calit, in ulei incins, pana devine aurie.

Taie sunca felii subtiri, apoi pune-o peste ceapa, adauga usuturoiul feliat marunt si ciupercile tocate lamele subtiri.

Lasa totul sa se caleasca, circa 10 minute, iar in acest timp fierbe pastele, potrivit instructiunilor de pe pachet.

Adauga in sosul de ciuperci si smantana lichida, apoi potriveste totul de gust cu sare si piper.

Scurge pastele si amesteca-le cu sosul de smantana si ciuperci.

Serveste tagliatellele fierbinti, cu parmezan ras deasupra.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre