Tagliatelle sunt acei taitei italienesti, foarte lati. De regula, tagliatellele se pregatesc cu sosuri albe, cremoase.
Foto: afoodyear.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 cepe potrivite
100g sunca
200 g ciuperci
200 ml smantana
1 lingura faina
2 catei de usturoi
300 g tagliatelle
sare
piper
1 lingura ulei
Mod de preparare
Curata ceapa, apoi toac-o marunt si pune-o la calit, in ulei incins, pana devine aurie.
Taie sunca felii subtiri, apoi pune-o peste ceapa, adauga usuturoiul feliat marunt si ciupercile tocate lamele subtiri.
Lasa totul sa se caleasca, circa 10 minute, iar in acest timp fierbe pastele, potrivit instructiunilor de pe pachet.
Adauga in sosul de ciuperci si smantana lichida, apoi potriveste totul de gust cu sare si piper.
Scurge pastele si amesteca-le cu sosul de smantana si ciuperci.
Serveste tagliatellele fierbinti, cu parmezan ras deasupra.
Tipul bucatariei
Italiana