Tarta cu dovleac, feta si seminte de pin este un preparat aromat si satios, pe care il poti pregati atunci cand vrei sa iti impresionezi familia sau musafirii cu o reteta sofisticata.
Timp de preparare
1 ora si 20 de minute
Dificultate
redusa
Ingrediente
500 g aluat foitaj
2 linguri sos chutney cu ceapa
1 lingura de faina
500 grame dovleac, feliat
200 g branza feta
1 pumn de rucola proaspata
1 lingura seminte de pin
3 linguri menta proaspata, maruntita
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Presara faina pe o suprafata curata si intinde aluatul, apoi taie-l in in forma de patrat, formeaza un chenar pe marginile sale si inteapa-l cu o furculita din loc in loc.
Tapeteaza tava de copt cu hartie de pergament si asaza deasupra aluatul, pe care il ungi apoi cu sosul chutney. Pune feliile de dovleac uniform pe suprafata aluatului si coace tarta timp de 30 de minute. Scoate tava din cuptor, presara deasupra branza feta si semintele de pin si coace inca 20 de minute. Presara frunzele de rucola si menta inainte de servire.
Foto: bbcgoodfood.com