Tarta cu legume este o reteta pe care orice mama trebuie sa o stie. Preparatul permite strecurarea legumelor in mesele copiilor fara ca cei mici sa faca nazuri. Gustoasa si savuroasa, tarta poate fi un pranz sau o cina pe gustul tuturor!
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: medie
Ingrediente
250 grame faina
15 grame drojdie
50 grame unt nesarat
1 ou
mix de ierburi aromatice intalienesti (oregano, busuioc etc.)
200 grame cascaval
2 dovlecei medii
2 rosii bine coapte
Mod de preparare
Pune faina intr-un bol mare si formeaza in mijloc o adancitura. Toarna acolo drojdia, oul batut, untul topit si mixul de ierburi aromatice. Framanta bine si compleaza cu putina apa calduta, astfel incat sa obtii un aluat omogen. Intinde aluatul intr-o forma rotunda de tarta, presara deasupra trei sferturi din cascavalul ras, dovleceii taiati rondele si rosiile taiate cubulete. Acopera tarta cu restul de cascaval si coace-o la foc potrivit, timp de 30 de minute.