Tocana de vita

| | Actualizat: 2012-08-01 16:03:36

Tocana de vita se poate servi simpla sau alaturi de o garnitura de piure.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

700 g pulpa vitel

2 bucati telina

500 g sare rosii

sare grunjoasa

piper macinat

2 cepe medii

2-3 morcovi tineri

30 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Curata ceapa, apoi tai-o solzisori si pune-o la calit in uleiul incins.

Taie carnea cubulete si adaug-o peste ceapa calita. Lasa totul sa se inabuse in suc propriu, dar ai grija ca din cand in cand sa mai adaugi cate-o lingura de apa clocotita.

Curata telina si morcovii si taie-le felii potrivite, apoi pune-le la fiert alaturi de carne. Lasa mancarea sa se inabuse la foc mic, iar la final adauga rosiile decojite, taiete cubulete. Potriveste de gust cu sare si piper si da tocana la cuptor, maximum 30 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre