Tochitura cu mamaliguta este unul dintre cele mai savuroase rasfaturi culinare si se prepara foarte simplu, dupa retete traditionale romanesti!
Foto: presalocala.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g rinichi de porc
1 kg ficat de porc
500 g ciolan afumat de porc
1 conserva de rosii in bulion (3-4 linguri bulion)
3-4 linguri de ulei
5-6 catei de usturoi
sare
piper
boia dulce/picanta
Mod de preparare
Organele de porc si ciolanul se toaca in cubulete mici.
Pune-le la calit in uleiul incins in prealabil intr-o tigaie. Adauga condimentele si rosiile, fara usturoi. Pune o cana de apa si lasa-le sa fiarba si sa scada, pana cand ciolanul si rinichiul sunt fierte.
Abia dupa ce iei tigaia de pe foc, poti adauga usturoiul pisat.
Trucuri
Tochitura se serveste, traditional, cu mamaliguta si oua ochiuri deasupra, dar si cu verdeata, dupa preferinta.
Se pot inlocui organele de porc cu cele de vita sau de pui, iar ciolanul cu alt tip de afumatura sau carnaciori.
Valori nutritonale per 100 g
Calorii: 170
Grasimi: 8.4 g
Carbohidrati: 3.2 g
Proteine: 18.7 g.
Tipul bucatariei
romaneasca