Varza la gratar este o idee grozava de a alterna preparatele pe care le gatesti cu acest aliment, in special in situatia in care nu se afla pe lista mancarurilor preferate ale familiei tale!
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Ingrediente
- 1 varza medie (~ 500 - 750 g);
- 1/3 cana unt moale;
- 1/4 cana ceapa tocata;
- 1/2 lingurita;
- sare si usturoi;
- 1/4 lingurita piper.
Mod de preparare
Taie varza in 8 bucati. Unge-le cu untul moale, asezoneaza-le cu ceapa, piperul si sarea cu usturoi. Infasoara bucatile in folie de aluminiu si pune-le pe gratarul incins. Lasa-le aproximativ 20 de minute, pana cand se inmoaie.
Indeparteaza cu atentie folia de aluminiu, pentru ca aburii sa iasa din varza si serveste-o calda. Serveste varza la gratar cu sos de smantana sau iaurt ori cu suc de lamaie pe deasupra.
Valori nutritionale per bucata
Calorii: 98
Grasimi: 8 g
Carbohidrati: 7 g
Fibre: 3 g
Proteine: 2 g