Varza la gratar

| | Actualizat: 2017-05-08 17:35:41

Varza la gratar este o idee grozava de a alterna preparatele pe care le gatesti cu acest aliment, in special in situatia in care nu se afla pe lista mancarurilor preferate ale familiei tale!

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: usor

Ingrediente

- 1 varza medie (~ 500 - 750 g);
- 1/3 cana unt moale;
- 1/4 cana ceapa tocata;
- 1/2 lingurita;
- sare si usturoi;
- 1/4 lingurita piper.

Mod de preparare

Taie varza in 8 bucati. Unge-le cu untul moale, asezoneaza-le cu ceapa, piperul si sarea cu usturoi. Infasoara bucatile in folie de aluminiu si pune-le pe gratarul incins. Lasa-le aproximativ 20 de minute, pana cand se inmoaie.

Indeparteaza cu atentie folia de aluminiu, pentru ca aburii sa iasa din varza si serveste-o calda. Serveste varza la gratar cu sos de smantana sau iaurt ori cu suc de lamaie pe deasupra.

Valori nutritionale per bucata

Calorii: 98
Grasimi: 8 g
Carbohidrati: 7 g
Fibre: 3 g
Proteine: 2 g

Citeste si despre