Vinete picante

| | Actualizat: 2014-09-24 15:06:49

Suntem in sezonul in care vinetele abunda pe tarabele din piete, de aceea, merita sa profiti de aceste legume in preparatele pe care le gatesti pentru familia ta! Iata o reteta delicioasa de vinete picante, inspirata din bucataria marocana!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

2 vinete

2 morcovi

1 dovlecel

2 cepe

1 ardei gras

2-3 ardei iuti

3-4 rosii

50 g fistic

60 g stafide

50 ml ulei de masline

frunze proaspete de menta

sare

piper

Mod de preparare

Taie vinetele si dovleceii cubulete, presara putina sare peste legume si lasa-le in castron cam jumatate de ora. Scurge zeama care se lasa din legume, muta-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si baga-le la cuptor, timp de 15-20 de minute.

Intre timp, taie morcovii felii, ceapa julien, ardeiul rondele sau cuburi, iar ardeiul iute marunt si pune toate legumele in tava cu vinete. Decojeste si rosiile, taie-le cubulete si adauga-le peste vinete, impreuna cu stafidele si fisticul. Baga tava la cuptor, inca 20-25 de minute. La final, asezoneaza preparatul cu sare, piper si menta proaspata.

Citeste si despre