Vinetele umplute sunt o reteta versatila, care poate fi preparata cu o sumedenie de ingrediente, in functie de preferintele si gustul fiecarei persoane. Iata o reteta satioasa si gustoasa de vinete umplute cu carne, perfecta pentru un pranz sau cina!
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
4 vinete
300 g carne tocata pui, porc sau vita
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 catei usturoi
50 g bulion
1/2 legatura patrunjel
150 g rosii
50 ml ulei de masline
100 g cascaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Taie vinetele in jumatati (pe lungime) si scoate-le miezul cu o lingurita. Asezoneaza-le cu sare si lasa-le 30 de minute deoparte. Intre timp, pregateste umplutura: caleste ardeiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei, apoi adauga carnea si miezul vinetelor. Amesteca bine totul si lasa compozitia cateva minute pe foc.
Cand carnea se albeste, adauga bulionul si patrunjelul tocat marunt. Stinge focul si condimenteaza cu sare si piper. Scurge vinetele de apa pe care si-au lasat-o si prajeste-le catreva minute intr-o tigaie cu ulei. Umple-le cu compozitia din carne, asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presara cascaval deasupra fiecareia si baga-le la cuptor 30 de minute.