Rafturile magazinelor abunda in deserturi care mai de care mai sofisticate, dar nu trebuie sa uitam gustul bucatelor traditionale, mostenite de la bunicile sau mamele noastre. Iata reteta de alivenci.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 l lapte
300 g malai
5 linguri miere
6 oua
100 g unt
0,5 kg smantana
0, 5 kg branza de vaci
coaja rasa lamaie
Mod de preparare
Pune laptele la fiert, adauga mierea, untul si coaja de lamaie, apoi lasa sa dea totul in clocot. Adauga malaiul si amesteca, pana ce compozitia se ingroasa.
Intre timp, amesteca galbenusurile de ou cu branza de vaci si smantana. Adauga totul peste alautul din malai. Incorporeaza usor si albusurile batute spuma de bezea.
Pune aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt si lasa la cuptor, la foc mic, circa 50 de minute.
Taie placinta in bucati potrivite si serveste-o cu dulceata si smantana.
Tipul bucatariei
Romaneasca