Alivenci moldovenesti

| | Actualizat: 2012-09-20 14:45:42

Alivencile moldovenesti, asa numitele placinte ale ciobanului sunt niste placinte din malai si branza de vaci.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1,5 l lapte

400 g malai grisat

750 g branza de vaci

350 ml smantana

150 g unt

80 g faina

5 oua

1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un ceaun incapator se pun laptele, untul, sarea si se fierb toate la foc mic.

Dupa primul clocot se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.

Dupa ce se ingroasa respectiva compozitie, se ia de pe foc. Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.

Adaugi apoi albusurile batute spuma. Aseaza compozitia de malai si branza intr-o tava tapetata cu unt si faina si da-o la cuptor 40-50 minute.

Taie placinta in patrate si serveste-o calda, cu smantana.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre