Alivencile moldovenesti, asa numitele placinte ale ciobanului sunt niste placinte din malai si branza de vaci.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1,5 l lapte
400 g malai grisat
750 g branza de vaci
350 ml smantana
150 g unt
80 g faina
5 oua
1 lingurita sare
Mod de preparare
Intr-un ceaun incapator se pun laptele, untul, sarea si se fierb toate la foc mic.
Dupa primul clocot se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce se ingroasa respectiva compozitie, se ia de pe foc. Cand e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.
Adaugi apoi albusurile batute spuma. Aseaza compozitia de malai si branza intr-o tava tapetata cu unt si faina si da-o la cuptor 40-50 minute.
Taie placinta in patrate si serveste-o calda, cu smantana.
Tipul bucatariei
Romaneasca