Va este dor de gustul insiropat al copilariei? Amandina este prajitura copilariei si nu numai. Mai jos va propun o reteta fara zahar ca sa o puteti da si copiilor care nu mananca zahar, inca.
Ingrediente
Blat
-
7 oua
-
1 praf de sare
-
6 linguri de faina
-
2 linguri de cacao
-
5 linguri de indulcitor
Sirop
-
4 linguri de indulcitor
-
2 linguri de cacao
-
50 ml rom
-
600 ml apa
Crema
-
2 oua
-
4 linguri de indulcitor
-
2 linguri de cacao
-
2 linguri de rom
-
150 g unt
Glazura
-
6 linguri de indulcitor
-
40 ml apa
-
2 linguri de cacao neagra
-
50 ml rom
-
50 g ciocolata neagra fara zahar
-
Cacao pudra pentru decor
Mod de preparare
Blatul
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
-
Separa albusurile de galbenusuri.
-
Bate albusurile spuma cu un praf de sare pana devin ferme.
-
Adauga indulcitorul si continua sa mixezi pana obtii o spuma lucioasa.
-
incorporeaza galbenusurile, apoi adauga faina cernuta cu cacao, amestecand usor cu o spatula.
-
Toarna compozitia in tava si coace aproximativ 25-30 minute. Lasa sa se raceasca, apoi taie blatul in doua foi egale.
Siropul
-
Fierbe apa cu indulcitorul si cacao timp de 2-3 minute.
-
Lasa sa se raceasca, apoi adauga romul.
Crema
-
Bate ouale cu indulcitorul pe baie de aburi pana se ingroasa (aproximativ 5-7 minute).
-
Adauga cacaoa si amesteca bine, apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
-
incorporeaza romul, apoi untul moale, mixand pana obtii o crema fina.
Asamblare
-
Asaza prima foaie de blat pe un platou si insiropeaza uniform.
-
intinde crema peste blat, apoi acopera cu a doua foaie de blat si insiropeaza din nou.
-
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore.
Glazura
-
Fierbe apa cu indulcitorul si cacao timp de 2-3 minute, apoi adauga ciocolata neagra si amesteca pana se topeste complet.
-
Ia de pe foc si adauga romul.
-
Toarna glazura peste prajitura si niveleaza.
-
Presara putina cacao pudra pentru decor.
-
Lasa la frigider pana se intareste glazura, apoi taie in bucati si serveste.
Pofta buna!
Sursa: www.laurasweets.ro
Sursa foto: freepik