Amandina fara zahar

| | Actualizat: 2025-02-18 09:00:00

Va este dor de gustul insiropat al copilariei? Amandina este prajitura copilariei si nu numai. Mai jos va propun o reteta fara zahar ca sa o puteti da si copiilor care nu mananca zahar, inca.

Ingrediente

Blat

  • 7 oua

  • 1 praf de sare

  • 6 linguri de faina

  • 2 linguri de cacao

  • 5 linguri de indulcitor

Sirop

  • 4 linguri de indulcitor

  • 2 linguri de cacao

  • 50 ml rom

  • 600 ml apa

Crema

  • 2 oua

  • 4 linguri de indulcitor

  • 2 linguri de cacao

  • 2 linguri de rom

  • 150 g unt

Glazura

  • 6 linguri de indulcitor

  • 40 ml apa

  • 2 linguri de cacao neagra

  • 50 ml rom

  • 50 g ciocolata neagra fara zahar

  • Cacao pudra pentru decor


Mod de preparare

Blatul

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

  2. Separa albusurile de galbenusuri.

  3. Bate albusurile spuma cu un praf de sare pana devin ferme.

  4. Adauga indulcitorul si continua sa mixezi pana obtii o spuma lucioasa.

  5. incorporeaza galbenusurile, apoi adauga faina cernuta cu cacao, amestecand usor cu o spatula.

  6. Toarna compozitia in tava si coace aproximativ 25-30 minute. Lasa sa se raceasca, apoi taie blatul in doua foi egale.


Siropul

  1. Fierbe apa cu indulcitorul si cacao timp de 2-3 minute.

  2. Lasa sa se raceasca, apoi adauga romul.


Crema

  1. Bate ouale cu indulcitorul pe baie de aburi pana se ingroasa (aproximativ 5-7 minute).

  2. Adauga cacaoa si amesteca bine, apoi ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.

  3. incorporeaza romul, apoi untul moale, mixand pana obtii o crema fina.


Asamblare

  1. Asaza prima foaie de blat pe un platou si insiropeaza uniform.

  2. intinde crema peste blat, apoi acopera cu a doua foaie de blat si insiropeaza din nou.

  3. Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore.


Glazura

  1. Fierbe apa cu indulcitorul si cacao timp de 2-3 minute, apoi adauga ciocolata neagra si amesteca pana se topeste complet.

  2. Ia de pe foc si adauga romul.

  3. Toarna glazura peste prajitura si niveleaza.

  4. Presara putina cacao pudra pentru decor.

  5. Lasa la frigider pana se intareste glazura, apoi taie in bucati si serveste.

Pofta buna!

Sursa: www.laurasweets.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre