Daca ti-e dor de amandine, una din cele mai bune prajituri ale copilariei, poti pregati chiar tu aceasta reteta.
Foto: deeafildan.blogspot.ro
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Blat
15 oua
15 linguri zahar
11 linguri faina
4 linguri cacao
zahar vanilat
Crema
500 g ciocolata
500ml frisca lichida
150 g zahar
1 esenta rom
Sirop
300 g zahar
300 ml apa
2 linguri cacao
esenta de rom
Glazura
1 kg zahar
500 ml apa
100 g sau miere
4 linguri cacao
Mod de preparare
Pregateste un blat de cacao, pe care il pui la copt intr-o tava (36/36 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.
Lasa blatul la racit, apoi taie-l pe orizontala, in doua parti egale.
Pregateste un sirop din apa, zahar, cacao si esenta de rom.
Pentru crema, topeste la bain-marie ciocolata, frisca si zaharul. Lasa apoi aceasta compozitie la congelator, 30 de minute. Mixeaza crema racita, pana obtii o spuma aerata.
Insiropeaza primul blat de prajitura, acopera-l cu crema de ciocolata, apoi aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Insiropeaza-l si pe acesta.
Acopera amandina cu o glazura obtinuta din sirop fiert de zahar, apa, miere si cacao.
Portioneaza amandina si las-o la rece, de seara pana dimineata.