Bananele flambate cu rom reprezinta o reteta rapida, dar totodata inedita, usor rafinata si o alegere excelenta pentru un desert usor si sanatos!
Foto: blog.gourmetrecipe.com
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Numar portii
4
Ingrediente
4 banane
25 g margarina din ulei de masline
1/3 cana de zahar brun
1 lingura de praf de scortisoara
4 linguri rom
Mod de preparare
Decojeste bananele si tavaleste-le prin scortisoara si zahar brun.
Topeste margarina intr-o tigaie incinsa.
Adauga bananele si lasa-le pana se caramelizeaza usor si se inmoaie.
Cand sunt aproape gata, toarna romul si lasa-le un pic la flambat. In cazul in care focul nu se stinge singur, adauga putina margarina topita peste banane.
Serveste bananele cu inghetata de vanilie cu continut scazut de grasimi.
Valori nutritionale per portie
Calorii: 244
Proteine: 2 g
Grasmi: 5 g
Carbohidrati: 33 g
Fibre: 2 g