Basboosa

| | Actualizat: 2012-06-29 18:39:10

Basboosa este un desert egiptean pe baza de gris si migdale, foarte aromat si gustos.

Foto: thecookieshopinenglish.wordpress.com

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Blat

0,5 kg gris

3 linguri unt topit

300 g zahar

300 g iaurt

50 g migdale tocate

1/2 lingurita drojdie uscata

Sirop

100 ml apa

1 lamaie (zeama)

100 g zahar

Mod de preparare

Amesteca iaurtul si zaharul, adauga treptat grisul, apoi pune untul topit si drojdia uscata. Incorporeaza migdalele maruntite.

Pune acest amestec intr-un vas termorezistent, uns cu unt si lasa-l la odihna, cateva ore. Imparte aluatul in portii individuale, apoi pune-l la copt, circa 30 de minute, la foc mediu.

Dupa acest timp, scoate aluatul si decoreaza-l cu migdale intregi, pe suprafata fiecarei portii obtinute. Baga basboosa din nou la cuptor, pana capata o culoare aurie.

Lasa desertul la racit si prepara siropul.

Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie, pana obtii un sirop gros.

Toarna siropul peste prajitura, chiar inainte de servire.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre