Basboosa este un desert egiptean pe baza de gris si migdale, foarte aromat si gustos.
Foto: thecookieshopinenglish.wordpress.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
0,5 kg gris
3 linguri unt topit
300 g zahar
300 g iaurt
50 g migdale tocate
1/2 lingurita drojdie uscata
Sirop
100 ml apa
1 lamaie (zeama)
100 g zahar
Mod de preparare
Amesteca iaurtul si zaharul, adauga treptat grisul, apoi pune untul topit si drojdia uscata. Incorporeaza migdalele maruntite.
Pune acest amestec intr-un vas termorezistent, uns cu unt si lasa-l la odihna, cateva ore. Imparte aluatul in portii individuale, apoi pune-l la copt, circa 30 de minute, la foc mediu.
Dupa acest timp, scoate aluatul si decoreaza-l cu migdale intregi, pe suprafata fiecarei portii obtinute. Baga basboosa din nou la cuptor, pana capata o culoare aurie.
Lasa desertul la racit si prepara siropul.
Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie, pana obtii un sirop gros.
Toarna siropul peste prajitura, chiar inainte de servire.
Tipul bucatariei
Internationala