Bilutele cu visine sunt un desert delicios si nu foarte complicat de realizat. Daca iti place clasicul salam de biscuiti inseamna ca trebuie sa incerci si aceasta reteta.
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g biscuiti simpli
200 g zahar
200 g unt
3 linguri cacao
esenta de rom
200 g migdale macinate
visine proaspete sau din visinata
Mod de preparare
Sunt mai multe variante in care poti pregati bilutele cu visine: fie folosesti visine din visinata, asta in cazul in care nu vei avea si copii prin preajma la masa, fie visine proaspete sau fructe congelate. Oricum ar fi, asigura-te mai intai ca le-ai scos toti samburii.
Pune zaharul si untul intr-o craticioara pe foc pana se topesc si dau in clocot. Adauga biscuitii zdrobiti in robotul de bucatarie, amesteca bine si adauga esenta de rom, 3 linguri de cacao si o parte din migdalele macinate.
Cand s-a mai racit compozitia si s-a mai intarit, ia cu o lingura si pune in mijloc cate o visina, apoi modeleaz-o pana iese ca o mingiuta. Rostogoleste-le prin restul de migdale, iar la final lasa-le cel putin jumatate de ora la frigider ca sa se intareasca.