Biscuiti cu vin si anason

| | Actualizat: 2012-07-26 15:07:42

Biscuitii cu vin si anason se pregatesc foarte usor si sunt potriviti atat la micul dejun, cat si ca gustare, intre mese.

Foto: foodtoglow.wordpress.com

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

0,5 kg faina

140 ml vin (alb)

125 g ulei

200 g zahar pudra

1 lingurita anason macinat

1 lingurita praf de copt

100 g zahar tos

Mod de preparare

Amesteca faina cu praful de copt, adauga in mijlocul acesteia vinul, uleiul, anasonul si zaharul.

Framanta pana obtii un aluat compact, elastic. Daca simti la mana ca mai este nevoie, mai adauga 2-3 linguri de vin.

Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute, apoi intinde-l in foaie groasa de 1 cm si taie-i cu forma speciala de biscuiti.

Tavaleste biscuitii prin zaharul tos, apoi aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Pune biscuitii la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.

Trucuri

Poti inlocui vinul alb cu vin rosu, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre