Bomboane cu nuci

| | Actualizat: 2012-07-25 14:40:24

Bomboanele cu nuci sunt foarte aromate si contin numai ingrediente sanatoase.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

200 g ciocolata menaj

2 galbenusuri

100 g miere

300 g nuci macinate

150 g unt

100 g alune

alune tocate, cacao, zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare

Topeste ciocolata la bain marie, adauga apoi untul si amesteca energic, pana ce untul se incorporeaza complet. Adauga galbenusurile, mierea, nuca macinata.

Lasa compozitia la racit, circa 30 de minute, apoi modeleaza bomboanele, cu palmele umede. In mijlocul fiecarei bomboane pune cate-o aluna.

Tavaleste bomboanele prin alune tocate grosier, cacao sau zahar pudra, dupa preferinta.

Trucuri

Tine bomboanele la frigider minim 2 ore inainte de servire.

Poti sa aromatizezi compozitia pentru aceste bomboane cu putin lichior de migdale, de tip Amaretto.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre