Daca vrei sa prepari acasa niste bomboane delicioase, poti sa faci unele cu ajutorul catorva fructe uscate. Se prepara usor si sunt hranitoare si foarte savuroase.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
100 g stafide
100 g caise uscate
100 g curmale
120 g nuca macinata
100 g ciocolata alba
50 g unt
1 lingura de esenta de rom
nuca de cocos si cacao pentru ornat
Mod de preparare
Pune stafidele, caisele uscate si curmalele in putina apa cu o lingura de esenta de rom. Lasa-le la macerat in acest sirop aproximativ trei ore. Dupa ce s-au inmuiat bine, scurge-le zeama si pune-le intr-un blender, adauga peste ele untul si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia intr-un bol mai mare, adauga nuca macinata si ciocolata topita la bain-marie in prealabil si amesteca bine, apoi formeaza bilute pe care le treci prin nuca de cocos sau cacao.
Dupa ce le-ai terminat, pune bomboanele la frigider circa doua ore inainte sa le servesti.
Sursa foto: www.rawdia.ro