Branzoaice (poale-n brau)

| | Actualizat: 2012-04-24 17:11:57

Branzoaicele sau poalele-n brau abia scoase din cuptor sunt niste placintele cu branza de vaci delicioase atunci cand nu ai idee ce sa mananci rapid si gustos!

Foto: bucatareselevesele.ro

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru aluat

600 g faina

2 oua

4 linguri rase de zahar

40 g drojdie

300 ml apa

1 1/2 linguri de ulei

sare

Pentru umplutura

400 g branza de vaci

2 oua mari

coaja de lamaie rasa

2-3 linguri de zahar (dupa gust)

1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

In prima faza, trebuie sa prepari aluatul pentru a-l lasa la crescut. Pune faina intr-un castron, adauga ouale, zaharul, drojdia, uleiul si toarna treptat apa, pana se obtine un aluat destul de tare.

Lasa-l la crescut cam 15 minute.

Separat, intr-un castron, amesteca ingredientele pentru umplutura.

Imparte aluatul in atatea parti cate branzoaice vrei sa faci. Apoi intinde fiecare bucata un pic, pune umplutura in mijloc si impacheteaza foile, aducand marginile deasupra umpluturii, una peste alta, pana se lipesc.

Incinge bine cuptorul, pune branzoaicele intr-o tava unsa si presara zahar tos pe deasupra fiecareia.

Baga-le in cuptor si lasa-le la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Tipul bucatariei

romaneasca

Citeste si despre