Briosele cu ananas reprezinta deserturi ideale in orice sezon, care se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Alunga-ti pofta de ceva dulce si impresioneaza-ti familia si invitatii cu o reteta spectaculoasa!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
200 ml frisca lichida
200 g unt
4 oua
600 g faina
200 g zahar
250 g stafide
1 lingurita scortisoara
4 lingurite praf de copt
800 g ananas din conserva facut piure
un varf de cutit de sare
Mod de preparare
Cerne faina si amestec-o cu praful de copt, stafidele, zaharul, scortisoara si sarea. Topeste untul si amesteca-l cu ouale batute in prealabil. Incorporeaza si piureul de ananas, apoi toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate.
Amesteca bine, pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Toarna aluatul in formele de briose si baga-le la cuptor 20-25 de minute. Testeaza-le cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata. Lasa-le sa se raceasca si decoreaza-le cu frisca batuta pe deasupra.