Briose cu banane si zmeura

| | Actualizat: 2012-05-17 12:41:01

Briosele se pot servi langa o cafea aburinda sau un ceai aromat. Desi aceste prajiturele cunosc o multime de adaptari si sunt extrem de versatile, de aceasta data iti sugeram sa iti indrepti atentia asupra unei retete simple.

Foto: betterbaking.com

Timp de preparare

35 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

200 g faina cu agent de crestere

50 g zahar brun

1 ou

120 g iaurt de banane

50 ml lapte degresat

2 banane coapte

100 g zmeura

Mod de preparare

Incinge cuptorul si lasa-l la temperatura de 180 de grade.

Mixeaza oul cu iaurtul, laptele degresat si bananele facute piure. Adauga zaharul si amesteca totul pana se dizolva zaharul.

Toarna faina cernuta si amesteca pana cand aluatul devine omogen. La final, incorporeaza zmeura usor.

Pune aluatul in formele de briose, tapetate cu hartiute speciale.

Da tava la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Nu trebuie sa umpli formele de briose cu aluat, deoarece la copt acestea mai cresc.

Probeaza daca briosele sunt gata cu ajutorul unei scobitori.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre