Briose cu ciocolata

| | Actualizat: 2012-07-23 12:06:28

Briosele cu ciocolata sunt adorate deopotriva de cei mari si cei mici, iar in weekend iti poti rasfata familia cu aceste prajiturele delicioase.  

Foto: koshercookingforordinarypeople.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

100 ml ulei de floarea soarelui

175 g zahar

175 g faina

2 g bicarbonat

40 grame cacao

100 grame ciocolata tocata

125 g amidon

1 mar ras

3 oua

50 ml lapte

Optional, pentru glazura

100 g ciocolata neagra

1 lingura unt

1 lingura lapte

Mod de preparare

Intr-un bol amesteca zaharul, faina, bicarbonatul, cacao, amidonul, marul ras si ciocolata maruntita.

In alt bol, pune un ou si 2 galbenusuri, adauga apoi uleiul si laptele. Adauga compozitia lichida peste compozitia cu faina. Amesteca bine.

Bate albusurile pana obtii o spuma. Incorporeaza un sfert din albusuri in amestec. Adauga apoi si restul de albus si amesteca usor, pana se incorporeaza frumos.

Toarna compozitia intr-o tava de briose, tapetata cu hartiute de copt.

Da la cuptorul incins si lasa timp de 40 de de minute.

Trucuri

Serveste briosele simple, pudrate cu zahar sau chiar cu glazura de ciocolata.

Pentru glazura, topeste la microunde o ciocolata neagra cu unt si lapte. Amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre