Budinca de branza de vaci este un desert gustos, care se poate regasi in alimentatia celor mici.
Foto: dessert.net.au
Timp de preparare
45 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
750 g branza de vaci
100 g unt
2 linguri smantana
1 lingura amidon
3 linguri zahar
100 g stafide
4 oua
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
pesmet (pentru tapetat tava)
Mod de preparare
Amesteca branza de vaci cu zaharul, smantana, sarea si untul incalzit. Adauga apoi coaja rasa de lamaie. In continuare, adauga amidonul si stafidele, dupa care amesteca bine. Pune galbenusurile, unul cate unul, apoi adauga si albusurile batute spuma.
Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu pesmet, apoi da-o la copt, la foc mediu, circa 35 de minute, pana devine usor aurie.
Lasa budinca la racit, dupa care serveste-o cu dulceata sau zahar pudra deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala