Budinca de caramel

| | Actualizat: 2013-04-08 17:08:45

Budinca de caramel este un desert inspirat din bucataria franceza, foarte asemanator cu crema de zahar ars.  


Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 oua

200 ml lapte

120 g zahar

30 g faina

100 g unt

sos caramel

frunze menta (optional)

Mod de preparare

Topeste zaharul, apoi amesteca-l cu faina, unt si lapte. Pune compozitia la fiert, la foc mic si las-o pe aragaz pana se ingroasa usor.

Amesteca continuu in sos, ca sa nu se prinda de peretii vasului. Ia compozitia de caramel de pe foc si las-o sa se raceasca.

Adauga galbenusurile de ou si albusurile batute spuma ca de bezea. Pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptor, la bain-marie, circa 40 de minute.

Serveste budinca dupa ce s-a racit usor, cu sos caramel alaturi si decoreaza preparatul cu frunzulite de menta proaspata.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre