Budinca de caramel este un desert inspirat din bucataria franceza, foarte asemanator cu crema de zahar ars.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 oua
200 ml lapte
120 g zahar
30 g faina
100 g unt
sos caramel
frunze menta (optional)
Mod de preparare
Topeste zaharul, apoi amesteca-l cu faina, unt si lapte. Pune compozitia la fiert, la foc mic si las-o pe aragaz pana se ingroasa usor.
Amesteca continuu in sos, ca sa nu se prinda de peretii vasului. Ia compozitia de caramel de pe foc si las-o sa se raceasca.
Adauga galbenusurile de ou si albusurile batute spuma ca de bezea. Pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptor, la bain-marie, circa 40 de minute.
Serveste budinca dupa ce s-a racit usor, cu sos caramel alaturi si decoreaza preparatul cu frunzulite de menta proaspata.
Tipul bucatariei
Internationala