Budinca de fidea cu branza de vaci

| | Actualizat: 2013-01-10 13:00:40

Budinca de fidea cu branza de vaci este un preparat simplu si gustos, care poate fi pregatit ca desert pentru copii.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g fidea

200 g branza de vaci

2 oua

4 linguri zahar tos

50 g stafide

2 linguri smantana

2 linguri unt

coaja rasa de lamaie

vanilie

Mod de preparare

Pune fideaua la fiert in apa clocotita cu sare. Clateste apoi fideaua si scurge-o de apa. Separat, amesteca branza de vaci cu ouale batute, zaharul, smantana, stafidele si aromele.

Adauga compozitia respectiva peste fidea, apoi toarna intreaga compozitie intr-un vas termorezistent.

Da budinca la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute. Serveste budinca calduta, pudrata cu zahar.  

Trucuri

Poti inlocui stafidele cu merisoare uscate.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre