Budinca de franzela cu branza

| | Actualizat: 2013-01-09 13:22:19

Budinca de franzela cu branza este un desert simplu, cu ingrediente accesibile.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

150 g franzela, curatata de coaja

300 ml lapte

50 g amidon/ faina

100 g unt

300 g branza de vaci

5 oua

1/2 lingurita sare

150 g zahar

50 g stafide inmuiate in rom

50 g merisoare

coaja de lamaie

zahar vanilat  

Mod de preparare

Taie franzela in felii potrivit de groase, apoi pune-le la inmuiat in toata cantitatea de lapte rece, pana ce il absoarbe. Compozitia obtinuta va trebui maruntita bine cu ajutorul unei furculite.

Adauga branza de vaci, stafidele si merisoarele inmuiate in rom, zaharul vanilat, untul topit, galbenusurile, faina sarea. Omogenizeaza totul foarte bine.

Bate albusurile spuma tare (ca de bezea), apoi adauga zaharul tos. Toarna spuma de bezea in compozitia de branza si amesteca usor cu un tel. Pune bundinca intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina si pesmet.

Lasa budinca la copt circa 30-40 de minute, la foc mediu (180 de grade).

Trucuri

In primele 20 de minute nu ai voie sa deschizi usa cuptorului.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre