Budinca de gris cu ciocolata

| | Actualizat: 2013-03-28 13:24:21

Budinca de gris cu ciocolata este un desert economic, simplu de realizat si foarte gustos.

Timp de preparare

45 minute  

Dificultate

medie  

Ingrediente

80 g gris

500 ml lapte dulce

200 g zahar

5-6 oua

200 g ciocolata (2 tablete ciocolata)

1 pachetel de zahar vanilat

Mod de preparare

  Laptele impreuna cu zaharul se pun la fiert si se adauga apoi grisul in ploaie. Amesteca aceasta compozitie energic, cu ajutorul unui tel, apoi las-o la racit.

Incorporeaza in compozitia de gris galbenusurile (unul cate unul), ciocolata rasa, zaharul vanilat si la final albusurile batute spuma. Amesteca bine ingredientele, toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si zahar tos si pune-o la copt aproximativ 20 de minute, pana ce se rumeneste usor.

Lasa budinca la racit, apoi serveste-o cu decor de frunzulite de menta proaspete.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre