Budinca de gris cu mere se prepara rapid si este ideala pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Se serveste calda, cu scortisoara pe deasupra.
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 mar
200 grame gris
20 grame unt topit
150 grame zahar
300 ml apa
300 grame fructe uscate
scortisoara
Mod de preparare
Taie marul marunt si caleste grisul intr-o tigaie incinsa, timp de 5 minute, pana cand isi schimba culoarea. Transfera apoi grisul intr-o farfurie si lasa sa se raceasca.
Incinge untul intr-o tigaie si caleste bucatile de mar timp de 5 - 10 minute. Adauga grisul si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute. Incorporeaza apoi si apa, amesteca bine si mai lasa pe foc cateva minute.
Adauga scortisoara si fructele uscate, amesteca si mai lasa pe foc timp de 5 minute.
Budinca cu gris si mere se serveste cu putina scortisoara pe deasupra si fructe proaspete.
Tipul bucatariei
Bucatarie internationala