Budinca de lamaie se pregateste foarte usor si se poate folosi ca umplutura pentru diverse prajituri.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 g zahar
2 linguri amidon
600 ml lapte
3 galbenusuri
coaja rasa lamaie
2 lamai (suc)
50 g unt
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteca zaharul si amidonul. Toarna laptele si continua sa amesteci, pana la omogenizare completa. Adauga, treptat, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea.
Toarna compozitia intr-o cratita de inox, pune totul pe aragaz, la foc mediu si amesteca in mod constant, pana ce budinca se ingroasa.
Ia crema de pe foc, adauga sucul de lamaie si untul, apoi amesteca totul foarte bine.
Imparte budinca in cupe si lasa-le la racit.
Serveste acest desert cu frisca, piscoturi sau fructe de sezon.
Tipul bucatariei
Internationala