Budinca de mere

| | Actualizat: 2013-04-08 17:02:07

Budinca de mere este un desert delicios, aparut in bucataria romaneasca la inceputul secolului trecut. Daca vrei ca puiul tau sa savureze deserturi sanatoase, acest preparat este optiunea pe care o cauti.  


Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg mere

100 g zahar

50 g pesmet

1 ceasca miez nuca

2 oua

Mod de preparare

Curata merele, apoi da-le prin razatoare si amesteca-le cu miezul de nuca macinat. Separa albusurile de galbenusuri si mixeaza albusurile cu zahar, pana obtii o spuma omogena.

Amesteca si galbenusurile cu compozitia de mere, apoi incorporeaza bezeaua din albusuri. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si pesmet.

Pune budinca la cuptor, la foc mare pentru circa 15 minute, apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Trucuri

Optional, pentru aroma deosebita, poti adauga in compozitie coniac si scortisoara pudra.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre