Budinca de orez cu dulceata

| | Actualizat: 2013-04-05 22:08:26

Budinca de orez cu dulceata reprezinta un desert delicios, dar si o alternativa interesanta la banalul orez cu lapte, de care probabil ca familia ta s-a plictisit deja!

Timp de preparare

70 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

500 ml lapte

o ceasca de orez

2-3 linguri de zahar

2 oua

scortisoara

vanilie

dulceata de fructe (orice sortiment)

Mod de preparare

Spala bine orezul si pune-l la fiert in lapte, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Preferabil este sa pui batoane de scortisoara si vanilie si nu esente. Lasa orezul la fiert pana cand bobul este moale, iar laptele scade aproape in totalitate.

Daca ai folosit betisoare de vanilie si scortisoara, scoate-le. Separa galbenusurile de albusuri si adauga-le pe primele in orez, amestecand rapid si continuu. Separat, bate albusurile spuma cu un varf de sare. Pune spuma de albus in orez si amesteca bine compozitia.

Imparte orezul in doua parti. Asaza o parte din orez pe fundul unei tavi termorezistente. Se adauga un strat destul de substantial de dulceata si apoi se pune restul de orez, modelandu-l cu atentie, pentru a acoperi dulceata. Budinca se baga la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand se rumeneste bine pe deasupra.

Citeste si despre