Budinca de paine cu mere

| | Actualizat: 2013-04-01 17:32:43

Budinca de paine cu mere este un desert delicios, care poate fi servit pe post de desert si care se prepara foarte rapid! Este un desert practic, deoarece nu trebuie servit imediat si poate fi consumat atat rece, cat si cald!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

1 paine alba

130 ml lapte

1 ou

30 g zahar

20 g unt

20 g pesmet

1 plic zahar vanilat

Compozitie

500 g mere dulci

25 ml ulei

25 g zahar (daca merele sunt foarte dulci, nu mai pui zahar)

Mod de preparare

Intr-un bol destul de maricel, bate oul cu cele 30 g zahar si pliculetul de zahar vanilat. Taie painea felii. Inmoaie feliile in compozitia din ou, lapte si zahar.

Separat, prepara compozitia budincii. Curata merele si da-le pe razatoare. Caleste-le intr-o tigaie cu ulei si apoi adauga zaharul. Lasa-le sa fiarba cam 10 minute. Inchide focul, lasa-le sa se "odihneasca" putin si adauga apoi pesmetul.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu putin pesmet. Aseaza un strat de felii de paine inmuiate in lapte in tava, toarna merele calite, intinde-le pe toata suprafata feliilor si apoi acopera-le cu restul de felii. Baga tava in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc mediu.

Inainte cu 1-2 minute de a fi gata, presara putin zahar deasupra si lasa-l sa se caramelizeze.

Citeste si despre