Budinca de struguri este un desert usor si gustos, excelent in sezonul roadelor bogate de toamna. Strugurii contin antioxidanti pretiosi, fiind extrem de sanatosi pentru dieta celor mari si celor mici deopotriva.
Timp de preparare
1 ora
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g boabe de struguri
280 g zahar
125 ml smantana
16 g gelatina
2 pliculete zahar vanilat
frunze de menta
Mod de preparare
Pune pe foc smantana cu zaharul vanilat si 180 de g zahar, apoi amesteca pret de cateva minute. Opreste focul si adauga 12 g de gelatina inmuiata in apa rece.
Separat, pune intr-o craticioara boabele de struguri, presara restul de zahar peste ele si adauga 8 linguri cu apa. Lasa pe foc sa fiarba pana obtii un sirop. Strecoara-l si adauga restul de gelatina (amesteca pana se topeste).
Toarna siropul in forme mici si lasa sa se raceasca. Adauga amestecul de smantana trecut printr-o sita, apoi lasa la rece 12 ore, dupa care rastoarn-o si serveste-o cu boabele de strugure invelite in zahar, asezate ca glazura.
Trucuri
Orneaza desertul cu frunze proaspete de menta, pe care le asezi inainte sa servesti budinca.
Valori nutritionale 450 g
Calorii: 118
Proteine: 2,5 g
Lipide: 2,3 g
Carbohidrati: 21,8 g