Budinca de taitei cu sos de vanilie

| | Actualizat: 2013-03-29 12:30:17

Budinca de taitei cu sos de vanilie este un desert delicios si surprinzator, inspirat din bucataria franceza.  

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

Blat

300 g taitei

1 l lapte

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

50 g unt

20 g pesmet

Sos vanilie

400 ml lapte

150 g zahar

3 oua

50 g faina

1 baton vanilie

Mod de preparare

Pune taiteii la fiert in lapte, iar cand sunt aproape gata adauga zaharul si zaharul vanilat. Lasa-i sa se raceasca, apoi adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, apoi amesteca bine.

Pune aceasta compozitie la cuptor, intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si las-o sa se coaca, circa 35 de minute, la foc mic.

Intre timp, pregateste sosul de vanilie. Amesteca cele trei oua cu zahar intr-un castron, adauga 50 g faina dizolvata in 2-3 linguri lapte, iar restul de lapte pune-l la fiert cu vanilia. Dupa ce incepe sa fiarba, se toarna cate putin peste oua si se amesteca bine.

Se pune din nou sosul pe aragaz si se amesteca tot timpul pana incepe din nou sa fiarba. Toarna sosul peste budinca portionata in prealabil si serveste imediat.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre