Cannoli Siciliana este un desert gustos, pe baza de foietaj si o umplutura din branza cremoasa cu fructe confiate si ciocolata. Aceasta reteta este recomandata pentru copiii de + 1 an.
Foto: foto-sicilia.it
Timp de preparare
1 h 30 minute
Ingrediente
250 g faina
1 lingurita cacao
1 lingurita cafea macinata
30 g unt topit
25 g zahar
60 ml vin alb
1 ou batut
ulei de masline
600 g branza ricotta
150 g glazura de zahar
25 g fulgi de ciocolata
50 g fructe confiate, taiate fin
Mod de preparare
Amesteca intr-un castron branza cu glazura de zahar. Adauga fulgii de ciocolata si fructele confiate. Pune intr-un vas de framantat praful de cacao, untul, cafeaua si zaharul si amesteca bine. Adauga treptat vinul si amesteca pana obtii aluatul. Modeleaza aluatul sub forma de mingi si ruleaza in folie de plastic. Lasa sa dospeasca o ora.
Infaineaza o suprafata plata si intinde aluatul cu facaletul astfel incat sa aiba 3 mm. Taie cercuri cu diametrul de 7.5 cm si ruleaza pe tuburi. Lipeste marginile cu ou batut. Incinge uleiul la 180 grade Celsius. Prajeste cannoli pana se fac aurii. Scurge-le pe prosoape de hartie. Dupa ce se racesc, umple cannoli cu amestecul de ricotta. Pudreaza cu zahar si serveste.