Daca ti-e dor de gustul copilariei, poti pregati niste dulciuri traditionale, iar noi iti recomandam caramele cu lapte.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 cani zahar tos
1 cana zahar brun
1 cana glucoza lichida (corn syrup)
1 cana lapte evaporat
2 cani smantana de frisca
1 cana unt (225 g)
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-o cratita de inox si lasa-le sa se topeasca, la foc mediu.
Amesteca in permanenta in compozitia rezultata, circa 30 de minute, pana se evapora apa.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la racit. Dupa ce compozitia este bine inchegata, o poti portiona in dreptunghiuri micute, cat o caramea.
Trucuri
Optional, poti adauga esenta de rom sau de vanilie pentru a obtine niste caramele aromate.
Tipul bucatariei
Romaneasca