Deserturile pe baza de fructe sunt cele mai simple si apreciate de intreaga familie. Iata reteta de carpaccio de ananas cu vanilie.
]
Foto: rhowzeeechow.blogspot.ro
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 ananas mare (1 kg)
1 portocala
2 linguri miere
700 g inghetata vanilie
fulgi de nuca de cocos
frunze menta
Mod de preparare
Curata ananasul, apoi taie-l felii si aseaza-le pe un platou mare. Stropeste feliile de ananas cu zeama de portocale.
Picura deasupra rondelelor de ananas mierea, apoi aseaza deasupra cupe de inghetata de vanilie.
Decoreaza acest desert cu fulgi de nuca de cocos si frunzulite de menta proaspata.
Trucuri
Poti inlocui mierea cu sirop de artar sau siropul tau preferat de fructe.
Cantitatile oferite sunt pur orientative si au in vedere patru portii din acest desert. Poti modifica ingredientele, in functie de numarul persoanelor prezente, deoarece carpaccio nu se poate pastra de pe o zi pe alta, ci se serveste imediat.
Tipul bucatariei
Internationala