Cea mai BUNA RETETA DE COZONAC pentru Paste: Cu asta mergi la sigur!

| | Actualizat: 2019-04-24 18:27:40

RETETA COZONAC de Paste ca la bunica.

Ingrediente: 1 kg faina, 7 oua, 70 gr drojdie, 500 ml lapte, 125 ml ulei, 125 g unt, esenta de vanilie, esenta de rom, de rom dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, cacao, 200 gr nuca, stafide, rahat.

Mod de preparare

Înainte de a te apuca de "cozonacit", e bine sa încalzesti bucataria si sa lasi toate ingredientele sa ajunga la temperatura camerei. Poţi sa dai deja drumul la cuptor, ca sa se încinga. Iar apoi treci la treaba.

Se pune laptele pe foc, se dizolva în el zaharul, esenţa de vanilie, cea de rom si coaja de lamâie.

Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar pana se omogenizeaza, se amesteca totul cu o lingura de faina. Maiaua se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se încalzeste uleiul si se topeste untul, iar apoi se iau de pe foc. Se iau 6 oua si se separa galbenusurile de albusuri si se presara o lingurita de sare peste galbenusuri, ca sa se ingalbeneasca si mai mult.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

 

Citeste si despre