Checul cu miere este un desert delicat, pufos si aromat. Este ideal pentru gustarea de la cafea, alaturi de gem sau dulceata.
Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: Usor
Ingrediente
6 albusuri
6 galbenusuri
50 ml miere
30 ml cafea tare
20 ml ulei
1 lingurita scortisoara
3 cuisoare macinate
20 ml coniac
170 grame faina
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Bate bine albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Amesteca galbenusurile cu restul de zahar intr-un bol separat.
Adauga mierea, cafeaua, uleiul, scortisoara, cuisoarele, praful de copt si coniacul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Cu o spatula, incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora. Dupa ce scoti de la cuptor, lasa checul sa se raceasca timp de 60 de minute inainte de a servi.