Chec cu miere

| | Actualizat: 2017-08-25 17:48:51

Checul cu miere este un desert delicat, pufos si aromat. Este ideal pentru gustarea de la cafea, alaturi de gem sau dulceata.

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: Usor

Ingrediente

 6 albusuri

6 galbenusuri

50 ml miere

30 ml cafea tare

20 ml ulei

1 lingurita scortisoara

3 cuisoare macinate

20 ml coniac

170 grame faina

1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Bate bine albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Amesteca galbenusurile cu restul de zahar intr-un bol separat.

Adauga mierea, cafeaua, uleiul, scortisoara, cuisoarele, praful de copt si coniacul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Cu o spatula, incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.

Toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru o ora. Dupa ce scoti de la cuptor, lasa checul sa se raceasca timp de 60 de minute inainte de a servi.  

Citeste si despre