Chec cu scortisoara si miere

| | Actualizat: 2012-07-20 14:51:50

Checul cu scortisoara si miere se pastreaza proaspat cateva zile si poate fi servit ca gustare sau la micul dejun, langa ceai sau lapte.

Timp de preparare

60 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

450 g faina

1 plic praf de copt

1 lingurita scortisoara

100 g miere

250 ml lapte gras

1 ou

2 linguri ulei

1 varf cutit nucsoara

Mod de preparare

Bate oul spuma, adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi adauga laptele si mierea.

Separat, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara. Amesteca cele doua compozitii, apoi mixeaza pana obtii un aluat fin si omogen.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor la 175 de grade, timp de 45 de minute.

Serveste checul dupa ce s-a racit usor.

Trucuri

Poti adauga in aceasta compozitie si cateva fructe confiate sau stafide.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre