Ingrediente
(pentru 12 felii)
500 g struguri galbeni sau verzi (fara samburi)
250 g unt
2 plicuri zahar vanilat
4 oua
putina sare
coaja rasa de la 1 lamaie
5 linguri sirop gros de fructe
3 linguri rom
100 g ciocolata rasa
300 g faina
1 plic praf de copt
3 linguri lapte
20 migdale intregi
Mod de preparare
Se spala strugurii si se rup boabele de pe ciorchine.
Se freaca untul moale cu zaharul vanilat si cand devine spumos, se incorporeaza ouale - unul cate unul -, sarea, coaja rasa de lamaie, siropul, romul, ciocolata si la sfarsit, alternativ, cu o lingura, faina plus praful de copt si laptele.
Se amesteca bine aluatul si cand atarna greu pe lingura, se adauga boabele de struguri, punand cateva deoparte. Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt, margarina sau ulei (lungimea tavii: 25 cm), se netezeste la suprafata si se orneaza cu boabe de struguri si migdale (intregi).
Se da checul la cuptorul incins la 175grade si se coace 60-70 de minute.
Reteta recomandata si gatita de cotuca.