Checul economic se prepara rapid, este gustos si foarte pufos. Daca ai in bucatarie fulgi de migdale sau rahat taiat in cubulete, le poti adauga in checul apetisant. Dupa racire, desertul se pudreaza cu zahar si poate fi consumat cu gem sau dulceata.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 grame faina
200 grame zahar
4 oua
200 ml ulei
80 ml lapte
1 lingurita praf de copt
10 grame cacao
Mod de preparare
Combina ouale cu zaharul si amesteca bine pana cand obtii o crema deschisa la culoare. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand dinamic. Incorporeaza faina si praful de copt.
Cu un sfert din aluat, amesteca si cacao. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra adauga si amestecul cu cacao si amesteca usor. Da tava la cuptor pentru 40 - 50 de minute. Dupa ce s-a racit, pudreaza checul cu zahar.
Tipul bucatariei
Bucatarie romaneasca