Checul Krantz este una dintre prajiturile imprumutate din bucataria austro-ungara, careia gospodinele din Ardeal i-au adus cateva modificari proprii.
Foto: ophelia1983.blogspot.ro
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
5 oua
5 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri faina
1 praf de sare
zahar vanilat
Umplutura
3 linguri gem caise
1 plic budinca vanilie
400 ml lapte
2 linguri zahar pudra
Krantz
100 g nuci (alune de padure)
100 g zahar
2 linguri apa rece
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Dupa ce se termina uleiul adauga albusurile batute spuma tare, zaharul si faina adaugata in ploaie. Adauga un praf de sare, omogenizeaza aluatul si parfumeza compozitia cu un plic de zahar vanilat. Toarna compozitia intr-o tava de tort, apoi da prajitura la copt, in cuptorul preincalzit, circa 25 de minute.
Intre timp, pregateste crema de vanilie, conform instructiunilor de pe plic, apoi pregateste krantz-ul. Pralineaza alunele in zahar cu apa rece si lasa-le la racit. Zdrobeste krantz-ul cu un ciocan de snitele.
Imparte blatul de chec in trei parti, pe care le ungi, alternativ, cu gem de caise si crema de vanilie. Deasupra prajiturii pune un strat de gem, apoi acoper-o cu krantz.