Chec Krantz

| | Actualizat: 2012-08-14 15:37:18

Checul Krantz este una dintre prajiturile imprumutate din bucataria austro-ungara, careia gospodinele din Ardeal i-au adus cateva modificari proprii.

Foto: ophelia1983.blogspot.ro

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

5 oua

5 linguri ulei

10 linguri zahar

10 linguri faina

1 praf de sare

zahar vanilat

Umplutura

3 linguri gem caise

1 plic budinca vanilie

400 ml lapte

2 linguri zahar pudra

Krantz

100 g nuci (alune de padure)

100 g zahar

2 linguri apa rece

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Dupa ce se termina uleiul adauga albusurile batute spuma tare, zaharul si faina adaugata in ploaie. Adauga un praf de sare, omogenizeaza aluatul si parfumeza compozitia cu un plic de zahar vanilat. Toarna compozitia intr-o tava de tort, apoi da prajitura la copt, in cuptorul preincalzit, circa 25 de minute.

Intre timp, pregateste crema de vanilie, conform instructiunilor de pe plic, apoi pregateste krantz-ul. Pralineaza alunele in zahar cu apa rece si lasa-le la racit. Zdrobeste krantz-ul cu un ciocan de snitele.

Imparte blatul de chec in trei parti, pe care le ungi, alternativ, cu gem de caise si crema de vanilie. Deasupra prajiturii pune un strat de gem, apoi acoper-o cu krantz.

Citeste si despre