Gustos si simplu de pregatit, checul pufos se potriveste langa o ceasca de cafea dimineata sau poate fi servit copiilor cu un ceai cald.
Foto: donutstodelirium.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
10 oua
10 linguri ulei
20 linguri faina
20 linguri zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
zahar pudra
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu uleiul adaugat treptat, ca la maioneza. Dupa ce se termina uleiul adauga albusurile batute spuma tare, zaharul si faina adaugata in ploaie.
Adauga un praf de sare, omogenizeaza aluatul si parfumeza compozitia cu un plic de zahar vanilat sau chiar cu o lingura de esenta de vanilie.
Imparte compozitia in doua tavi de chec, apoi da prajitura la copt, in cuptorul preincalzit.
Trucuri
Asteapta ca prajitura sa se raceasca in tava, apoi scoate-o si portioneaz-o pe un platou.
Serveste checul simplu sau pudrat cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala