Chec umed cu iaurt

| | Actualizat: 2025-01-23 10:50:51

Checul este un preparat care se pregateste foarte usor si poate fi servit cu orice ocazie: la miculdejun, ca aperitiv, la pranz, la cina sau poate  constitui o gustare delicioasa pentru copii. 

Iata mai jos o reteta delicioasa de chec :

Ingrediente:

  • 250 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • 2 oua
  • 100 g zahar de cocos
  • 80 ml ulei (ulei de floarea-soarelui sau ulei de cocos topit)
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Gem de caise pentru topping

Mod de preparare:

  1. Preincalzirea cuptorului:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o tava de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt).
  2. Amestecarea ingredientelor umede:
    Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul de cocos si zaharul vanilat pana devin pufoase. Adauga uleiul si iaurtul grecesc, apoi amesteca bine pana la omogenizare. Adauga coaja rasa de lamaie.
  3. Ingrediente uscate:
    Intr-un alt bol, cerne faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amesteca-le usor.
  4. Combinarea:
    Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula sau tel pentru a evita formarea cocoloaselor. Nu amesteca excesiv.
  5. Turnarea compozitiei in tava:
    Toarna compozitia in tava pregatita. Niveleaza usor suprafata.
  6. Adaugarea toppingului:
    Cu o lingurita, pune cateva „bobite” de gem de caise deasupra compozitiei, lasand spatiu intre ele. Poti crea modele sau linii decorative daca doresti.
  7. Coacerea:
    Coace checul in cuptorul preincalzit timp de 40-50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul checului, iar daca iese curata, este gata).
  8. Racirea si servirea:
    Lasa checul sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet. Serveste-l ca atare sau cu un extra strat de gem de caise deasupra pentru un plus de savoare.

Pofta buna!

Sursa: www.madeline.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre