Cheesecake-ul cu ciocolata si lichior este un desert festiv, foarte simplu si rapid de preparat, de gustul caruia te vei indragosti la prima degustare!
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
100 g unt
250 g biscuiti digestivi maruntiti
600 g crema de branza
25 ml lichior sau crema de whisky
300 g frisca lichida
100 g zahar pudra
100 g ciocolata rasa
Pentru decor
200 ml frisca lichida
pudra de cacao
Mod de preparare
Topeste untul intr-o tigaie si adauga biscuitii. Amesteca ingredientele pana cand biscuitii absorb tot untul. Modeleaza-i apoi pe fundul unei forme rotunde de tort. Pune forma cu biscuiti in frigider pana prepari umplutura.
Amesteca bine crema de branza cu lichiorul si zaharul pudra intr-un bol. Bate frisca si incorporeaz-o usor in compozitia de branza si adauga ciocolata rasa.
Toarna umplutura peste biscuiti si baga cheesecake-ul la frigider, cateva ore, inainte sa il decorezi cu frisca si pudra de cacao sau fulgi de ciocolata.